7. tammikuuta 2016

Loxy - 60 lvl Abyss eternal cloth set part 1


Loxy täällä jou, pääsen ensimmäisenä aloittamaan vuoden 2016 blogipostaukset!

Tähän alkuun voisin ihan ekana mainostaa, että meillä on viimeinkin uusi kotikolo. Ei olla siitä pahemmin vielä kiljuttu (paitsi meidän omissa facebookeissa), joten ajattelin että siitäkin vois tänne muutaman kauniin muistosanasen lausua :D Eli asusteltiin yhdessä aiemmin pienessä kaksiossa, joka teki meidän yhteisestä harrastuksesta aika-ajoin aika hankalaa ja ärsyttävää. Kankaita ei voinu levittää talon ainoalle pöydälle, koska se oli liian pieni. Jouduttiin siis levittämään kankaat aina meidän suurimman huoneen, olohuoneen lattialle, jonka meidän lemmikit oli asuttanu (ja niiden miljoonat irtokarvat). Sinnekään ei mahtunut puoltatoista metriä enempää kangasta avattuna, vaikka oltiin siirretty kaikki huonekalut talon toiseen päähän. Kaavojen teko ja puhumattakaan niiden leikkaamisesta oli siis yhtä agressiivista taistelua.
Mitä meidän edellisen kodin toiseen huoneeseen, makkariin tulee, niin no... Kaappitilaa oli kahdelle ihmiselle ihan liian vähän ja ne kaikki kaapit oli aivan täynnä. Meidän käyttövaatteille jäi tilaa vaan yhden pikkukaapin verran, ja sekin jouduttiin jakamaan. Loput tilat meni cosseille, propeille ja kaikille pikkuhärpäkkeille. Ehkä tää kuva koomisesti selventää meidän ahdinkoa :D Siinä näkyy kaikki ylimääränen, joka ei mahtunut enään kaappeihin.

Vanha makuuhuone kokonaisuudessaan
Onneks ollaan kuitenkin päästy tosta luukusta eroon ja tilaongelmat vähän helpotti. Ehkäpä päästään jopa tekemään jotain suurempaa tulevaisuudessa ja saadaan vihdoin mahdutettua uuten kämppään mun jo pitkään vinkumat vaatetusnuket!


Ja sitten itse cosplayprojektiin:


Palailen tässä nyt pari kuukautta taaksepäin siihen aikaan, kun aloitettiin meidän Desucon Frostbite 2016 -projekti. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä Alvida ja Buggy kyseiseen coniin ja itseasiassa alotettiinki ne asut jo ja päästiin tosi pitkälle (Tala sai jo melkeen valmiiks kun mä vietin päiväni työharjottelussa ja ite pääsin about puoleenväliin).

Nää Aion -asut oli vähän roikkunu tuolla vaan ajatuksissa ja rahatilannekkin näytti siltä, ettei välttämättä saatais niitä sittenkään tehtyä Yukiconiin ja oltiin jo vähän plääh-fiiliksissä. Saatiin kuitenkin vähän ulkopuolista apua materiaalihankintoihin ja lähdettiin valitsemaan mieluisia kankaita Riihimäeltä, koska siellä oli tohon aikaan meneillään varastontyhjennys ja kaikki kankaat sekä nahat oli tosi kovassa alennuksessa.

Ei olla aiemmin tehty kokonaisia asuja nahasta ja se on ollu mulla jo jonkin aikaa sellanen materiaali, mitä tahdon ehdottomasti päästä kokeilemaan oppimisen kannalta. Käärittiin ostoskoriin mieluisia nahkoja ihan innoissamme ja tässä vaiheessa toivo projekti Aionia kohtaan sai uuden nousun. Tehtiin kuitenkin kaikista suurin virhe jo tässä vaiheessa, nimittäin väärät materiaalivalinnat. Meidän valitsemat nahat on huonekalunahkoja; jäykkiä, paksuja ja kylmiä. Oltiin alkuvaiheessa kuitenkin ihan varmoja, että hyvät näistä tulee ja kiva kun on haastetta. No, tätä kirjoittaessani taas vähän viisastuneena voin sanoa, että ei, ei tule hyvä. Toivon mukaan nämä cossit tulee kestämään edes sen yhden conin saumojen repeämättä. Alotettu mikä alotettu, pakko viedä loppuun.


Kotiin päästyämme (asuttiin tolloin vielä meidän edellisessä luukussa), samana iltana (tai oikeestaan yönä, kaikki päähänpistot tulee aina yöllä) puhkuttiin intoa näistä asuista ja kankaista ja päätettiin alkaa samantien ompelemaan. Alvida ja Buggy sai väistyä tieltä ja päätettiin siirtää ne vasta kokonaan Yukiconiin ja tehdä nämä ensin.

Kuvamateriaalia kyseiseltä yöltä :D

Tehtiin myös viimetingan suunnitelmanmuutoksia kangasostoksilla ollessame. Päätettiin, että tehdään Asmodianit Elyoksien sijaan ja päädyttiin puna-musta-kultasiin designeihin niiden aiempien sinimusta -teemaisten asujen sijaan.


Lähdin liikkeelle etupalasta, josta unohdin ottaa kuvan, plööh sori, joten en viiti siitä hirveesti selittää muuta kun sen, että sitä oli tosi hankala saada muotoon, tää nahka kun ei veny ollenkaan. Heitin heti alussa ison palan hukkaan, kun en saanut ensimmäistä kappaletta istumaan mulle. Seuraava onnistukin sitten jo vähän paremmin ja sai mun hyväksyntäni :D

Niin, se takaosa. Tää asun muoto on mulle vähän haastava, sillä oon ihminen joka ei osaa tehdä kaavoja ja joka ei ole erityisen hyvä ompelemaan. Mulla on myös taipumus tehdä monista cosseistani aavistuksen liian pieniä, joten lähdin tähän projektiin nyt reiluin saumavaroin. Ompelin keskelle reilun palan tollasta raskasta kiiltävää suomukuvioista (?) nahkaa, jonka ajateltiin sopivan näihin asuihin. Poikettiin aika paljolti meidän alkuperäsistä lähdekuvista ja päätettiin soveltaa meidän asuihin useempaa lähdettä.



Selkäkuvioiden suunnittelua. Näiden reunoja kääntäessä käytin nahalle tarkotettua ompelulankaa, joka ei harmikseni soveltunu meidän ompelukoneelle ja sai sen kaiken aikaa solmuun ja ompelujälki oli tosi rumaa. Näistäkin heitin ensimmäisen kappaleen menemään ja tein uudet tilalle - samalla langalla tosin, koska luulin vian aluks olevan vaan koneessa. Pienistä rypyistä ja taitoksista huolimatta uudet koristeet sai jäädä (plus että mua vähän laiskotti :D).




Sitten pääsin ehkä mun lempiosuuteen koko asusta, eli näiden pienten kohokuvioiden tekoon. Mulla oli kaikenlaisia visioita ja suunnitelmia noista selkäkoristeista ja niiden toteutuksesta, mutta päädyin olemaan tosi lame ja vaan yksinkertasesti liimaamaan pikkupalasia kiinni näihin läpysköihin. Tää oli tosi terapeuttista ja olin oikeesti kaivannu jotain tällästä pientä aivotonta räpeltämistä.




Helmakuvion suunnitelua. Tää vaihe tuotti mulle aika paljon päänvaivaa. Tässä asussa on oikeesti halkio, joka on pataässän muotonen, ja pohdin tosi pitkään uskallanko lähteä kokeilemaan sitä. Mulla on viime kesädesun Elyos -cossista vielä paha maku suussa, kun kyseisen asun hihoissa oli mahdottomat halkiot ja lähdin leikkaamaan niitä liian päättäväisenä. Päätin kuitenkin ottaa riskin myös tän asun kanssa ja no, pelkästään suora halkio teki tästä takaosasta ihan kaamean muotosen. Kaikki istuvuus katos ja mun uljas takaviitta muuttu yhtäkkiä huonosti istuvien pussihousujen näköseksi. Sain kuitenkin koko takaosan pelastettua ompelemalla ylimääräsen nahkasuikaleen pitelemään keskeltä leikattua palaa kiinni. Olin aluks tosi turhautunut ja valmis heittämään hanskat tiskiin, mutta päätin nyt vaan hyväksyä koko homman. Virheitä sattuu ja niistä opitaan.



Tästäkin vaiheesta multa puuttuu muutamia kuvia. Eli jotta ton kultasen pataässän sai siististi kiinni tohon helmaan, täyty ensin ommella sen alle vastaavanmuotonen kuvio tolla mattasella mustalla nahalla, jonka päälle vasta pysty liimaamaan kultasta. Liima ei meinaan pysy tolla kiiltävällä nahalla ja en tahtonu kultaseen kuvioon ompelujälkiä.

Yksi pelottavimmista vaiheista oli helmojen muotoon leikkaaminen, enkä tällä hetkellä ole tyytyväinen tulokseen. Onneks tässä on vielä viikko aikaa taistella sen kanssa, jonka jälkeen alkaa sisäkuosin kiinnitys... eeeiii...ii...i...


Peräti vähän epämääräistä kuvaa etupalasta :D

Päätin antaa mun hermojen levätä hetken aikaa ennen viimeistelyä ja sisäkuosin kiinnitystä ja alkaa tehdä noita punasia koristeita etuosan alahelmaan. Jätin kuvioinnin toistaseks ihan vaan varmuuden vuoks vielä aika väljäks, kun en oo vielä päässyt asettelemaan kaikkia loppuja kultasia osiakaan paikoilleen, ettei sitten tuu liian täyteen ahdettu kokonaisuus.



Heitän tähän loppuun vielä muutaman kuvasen worblaosuudesta. Rannekkeiden tekemisen alotin oikeestaan jo ihan alkuvaiheessa ja olin suunnitellu niihin pienet saranat, sillä tahdoin kokeilla tehdä niistä avattavat versiot jälleen uuden oppimisen kannalta. Tällä kertaa se tosin jäi pelkäksi kokeiluksi, kun mulla meni kuumentamisvaiheessa hermot polttavaan metalliin ja tylysti vaan viskasin ne nurkkaan ja palasin takasin yksinkertaistettuun avomalliin. Leikkelin rannekkeisiin alunperin myös mukavat pehmukkeet, mutta ne tais kadota muuton aikana ._. Hnngh.



Tätäkin tuli vähän sovellettua oman maun mukaiseksi. Kokeilin myös skipata pari gessokerrosta ja paikkailla kuoppia akryylimassan avulla ja se onnistu. Testailen sitä vielä johonkin osaseen täysin ilman gessoa ja tulen sitten tänne hihkumaan riemusta jos se näyttää hyvältä.

Tällä hetkellä mulla taitaa olla omasta cossistani karkeasti arvioituna noin 70% valmiina. Ylihintainen ja ruma peruukkikin on jo saapunut ja leikelty ja kaikki tarvittava on melkein kasassa. Kultainen tekonahka loppu kesken just viimeisien palasten aikana ja ollaan menossa huomenna ostamaan sitä lisää + ninjahuivikangasta. Worblaosien käsin hiominenkin alkaa olla pidemmän päälle jo tosi tylsää puuhaa, joten yritän vielä huomenna ehtiä myös Biltemaan ostamaan suorahiomakoneen, jotta sais noi viimeisetkin palaset työn alle.

Ei muuta, palailen vähän ennen conia valmiin asukokonaisuuden kanssa sekä selventävien kuvien kera... ja toivottavasti vielä positiivisin mielin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti